Nieuwe verdachte feiten over penalty: Hoe kon dit gebeuren?

ssjpg

Na een controversiële wedstrijd werd het Nederlands elftal gisteren uitgeschakeld op het EK voetbal. Het leek er lang op dat de wedstrijd zou eindigen in een 1-1 gelijkspel en een verlenging, totdat Ollie Watkins de droom van Nederland wreed verstoorde.


Na afloop gaat alle aandacht vooral uit naar ‘de strafschop’. De scheidsrechter, die al bekend stond vanwege een omkoopschandaal, wees een omstreden strafschop toe aan de Engelsen die uiteindelijk beslissend bleek te zijn.


Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat Bukayo Saka hands maakte voordat Denzel Dumfries in aanraking kwam met Harry Kane.


Echter negeerde de VAR dit moment volledig en besloot het niet te beoordelen. Bovendien verliet Kane eerst het veld voordat hij door Dumfries werd aangeraakt, wat de situatie nog vreemder maakt.


De reacties uit de voetbalwereld zijn verontrustend. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe noemt het op X ‘een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit’ en insinueert indirect partijdigheid van Zwayer.

In Engeland is ophef ontstaan door de beslissing tijdens de wedstrijd. Voormalig topvoetballer Gary Neville heeft zijn onvrede geuit en zelfs de fans begrijpen niet waarom de penalty is toegekend.

Tijdens de persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en stelde dat het voetbal wordt beïnvloed door zulke controversiële beslissingen.

Virgil van Dijk was ook boos, maar koos ervoor om zich diplomatiek op te stellen om verdere problemen te voorkomen.

Naast de controversiële strafschop werden er nog twee andere twijfelachtige beslissingen genomen voorafgaand aan de winnende goal van Watkins. In eerste instantie werd Engeland een doeltrap toegekend terwijl Nederland eigenlijk recht had op een corner.

Er gebeurde iets opvallends toen Cody Gakpo werd teruggefloten voor een overtreding die niet had plaatsgevonden, en kort daarna scoorden de Engelsen.

Om samen te vatten: foutieve beslissingen, een handsbal die werd genegeerd en een ten onrechte toegekende penalty leidden tot het verlies van Nederland. Hoe kon dit gebeuren?

1. De voetbalwereld laat steeds meer van zich horen.
2. Ook in Engeland is er ophef ontstaan en begrijpen ze het niet…
3. Dikke vraagtekens achter deze details!
4. Dit zorgt ervoor dat de beslissing nog vreemder is..
5. Toch allemaal te gek voor woorden dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven