Joost Klein mag toch meedoen: ‘Zij weten iets wat wij niet weten?’

josstjpg

Er is goed nieuws voor Joost Klein: hij heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De eerdere uitsluiting is teruggedraaid.

In een interview met de Zweedse radiozender P4 heeft Jean Philip De Tender, het hoofd van de EBU, bevestigd dat Joost Klein weer mag deelnemen.

Dit besluit valt samen met een lopende zaak in Zweden waarbij Joost betrokken is vanwege een incident met een cameravrouw.

Ondanks dit alles heeft de EBU aangegeven dat Klein volgend jaar kan terugkeren, op voorwaarde dat AVROTROS hem selecteert als kandidaat voor Eurovisie 2025.

Of Nederland volgend jaar überhaupt zal deelnemen aan het songfestival, is nog onduidelijk. Dit komt doordat AVROTROS enkele structurele wijzigingen van de EBU afwachten voordat er een beslissing wordt genomen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op dit moment overwegen ook Zwitserland en Luxemburg om niet meer deel te nemen aan het songfestival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er wordt echter benadrukt door de Tender dat geen enkel land zich officieel heeft teruggetrokken en dat de deadline voor beslissingen eind september is.

Gisteren heeft de EBU eindelijk het langverwachte rapport over het songfestival van 2024 gepubliceerd, waarin zij een nieuwe functie introduceert: de ESC-director, die verantwoordelijk zal zijn voor een ordelijk verloop van het evenement.

Interessant genoeg werd in het rapport niet ingegaan op klachten van onder andere winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug, noch werd de diskwalificatie van Joost Klein verder toegelicht.


Er zijn diverse reacties op deze ontwikkelingen. Volgens Aran Bade van RTL Boulevard is het rapport vooral een herhaling van bekende zaken.

1. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.... 2. EBU komt met bijzonder nieuws terwijl er nog een zaak loopt 3. Bijzonder dat de EBU met deze mededeling komt... 4. Velen zetten vraagtekens bij de beslissing van de EBU. 5.

Op bepaalde sociale media wordt de beslissing van de EBU om Joost Klein opnieuw toe te laten in twijfel getrokken, gezien de lopende juridische kwestie in Zweden.


1. Bijzondere mededeling van de EBU… 2. Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld… 3. Velen zetten vraagtekens bij deze beslissing. 4. Toch vreemd dat er nog een zaak loopt in Zweden… 5. Nadere toelichtingen ontbreken in het rapport

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven