EBU heeft meer informatie gegeven over de diskwalificatie van Joost Klein.

jjjpg

“De verklaring van de European Broadcasting Union (EBU) over de diskwalificatie van Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival is recent bijgewerkt en versterkt,” aldus de organisatie.

“De organisatie bevestigt opnieuw de beslissing om Klein uit de competitie te diskwalificeren, waarbij wordt benadrukt dat zijn gedrag in strijd was met de wedstrijdregels die een veilige werkomgeving voor alle medewerkers moeten waarborgen,” voegde de EBU hieraan toe.

Volgens de EBU was de beslissing om Klein te diskwalificeren het resultaat van een grondig intern onderzoek, gesteund door zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group, een adviesorgaan van het festival.

Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak binnenkort naar de officier van justitie zou gaan, vond de organisatie het ongepast om Klein te laten deelnemen aan de finale,” legde de EBU uit.

“Tevens weerlegt de EBU de publieke perceptie die op sociale media en in bepaalde reacties naar voren is gebracht, door aan te geven dat deze niet overeenkomt met de verklaringen van medewerkers en andere getuigen die met zowel de organisatie als de Zweedse politie zijn gedeeld,” aldus de organisatie.

De EBU heeft ervoor gekozen geen verdere verklaringen af te leggen over deze zaak vanwege het lopende juridische proces.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ondertussen hebben de NPO en AvroTros officieel bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Klein, waardoor de kwestie nog meer aandacht krijgt.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dankzij deze gebeurtenis heeft Joost Klein echter wel een zekere mate van bekendheid verworven, aangezien zijn nummer goed wordt gestreamd in diverse landen.

Tot op heden blijft het een mysterie en zijn er verschillende versies van wat er echt is gebeurd. Joost zelf heeft nog niet gereageerd op deze kwestie.

EBU heeft haar verklaring bijgewerkt met deze nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven