Efteling verandert veel in juni: Eten en drinken duurder!

eftejpg

Met afnemende betaalbaarheid door stijgende toegangsprijzen, blijft de Efteling toch een favoriete bestemming voor een dagje uit voor mensen van alle leeftijden.

De entreeprijzen van dit park in Kaatsheuvel schommelen tussen de 38 en 51 euro, met daarbovenop parkeerkosten voor bezoekers.

Na een lange tijd in de wachtrij bij attracties te hebben doorgebracht, is het onvermijdelijk dat de honger toeslaat en gelukkig zijn er tal van eetgelegenheden beschikbaar.

Over het algemeen liggen de prijzen voor eten en drinken wat hoger tijdens uitjes. De prijzen in de Efteling waren al aan de prijzige kant, maar volgens Looopings zullen deze nu nog verder stijgen.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar dat wordt nu 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerst 3,70 euro en zal nu 4,10 euro zijn.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten, een opmerkelijke prijs gezien Disneyland Parijs minder vraagt voor dergelijke items.


Er worden diverse prijsverhogingen gemeld, waaronder een patatje speciaal dat nu 4,40 euro kost, wat een stijging van 50 eurocent betekent.


Een broodje Unox kost nu 5,50 euro, wat 1 euro meer is dan voorheen.


Naast de genoemde prijsverhogingen, stijgen ook de prijzen van abonnementen. De jaarkaart kostte vorig jaar 215 euro en steeg in januari naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke verhogingen hebben veel kritiek van bezoekers opgeleverd. Deel jouw mening op Facebook om anderen op de hoogte te stellen van deze wijzigingen, zodat er geen verrassingen ontstaan.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven