Engelsen zijn nog steeds boos op Ronald Koeman: ‘Ik zal die avond nooit vergeten’

rk 1jpg

Voor Engelsen brengt Nederland – Engeland, de halve finale van het EK op woensdag, herinneringen terug aan Ronald Koeman. Veel Engelsen koesteren nog steeds aversie tegen de bondscoach van Oranje.

In oktober 1993 zorgde Ronald Koeman, destijds aanvoerder van het Nederlandse elftal, voor veel verontwaardiging in Engeland.

Hij speelde een cruciale rol in de wedstrijd waarin Nederland zich kwalificeerde voor het WK in de Verenigde Staten.

Bij een stand van 0-0 beging Koeman een overtreding en kreeg slechts een gele kaart in plaats van rood en een penalty tegen.

Dit maakte de Engelsen boos, vooral toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en scoorde.

De beslissing om de vrije trap over te nemen in plaats van aan Dennis Bergkamp te laten, leidde tot veel discussie. Deze gebeurtenis had grote gevolgen, met Nederland dat zich kwalificeerde voor het WK en Engeland dat thuisbleef.

De keuze van Ronald Koeman had ook emotionele impact, vooral op de Engelse bondscoach Graham Taylor, die destijds zijn ongenoegen uitte met de legendarische woorden: “Do I not like that”.

De aanstaande wedstrijd tussen Nederland en Engeland brengt deze herinneringen weer naar boven bij de Engelsen. Opnieuw komt de uitroep “Do I not like that!” naar boven, waarbij de emoties van destijds weer voelbaar zijn.

“De herinneringen aan die avond in oktober 1993, vooral met Ronald Koeman, blijven levendig. Het zal een gedenkwaardige ontmoeting worden tussen Engeland en Nederland.”

1. Deze gevoelens zitten heel diep bij vele Engelsen…
2. De Engelsen zijn die bewuste avond nooit vergeten…
3. Die bewuste avond kunnen velen zich nog herinneren…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze een hekel aan hem!
5. Grote kans dat velen Engelsen woensdag gaan fluiten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven