Volgens deskundigen moet je het snelle wasprogramma van je wasmachine nooit gebruiken!

wasmjpg

Als je liever je weekend op een andere manier zou doorbrengen, is het doen van de was vaak niet het hoogtepunt. Maar die stapel wasgoed blijft niet vanzelf verdwijnen en moet toch echt worden aangepakt.


Wat als we je vertellen dat het doen van de was een vorm van zelfzorg kan zijn? Het lijkt misschien handig om het snelwasprogramma van 15 minuten te gebruiken, maar niets is minder waar.


Volgens enkele deskundigen wordt dit programma zelfs volledig afgeraden. Waarom dat zo is, gaan we nu onderzoeken. Het snelwasprogramma kan handig zijn voor kleding zonder hardnekkige vlekken.


Voor kleding met bijvoorbeeld wijn- of olievlekken is dit programma echter niet effectief. Hoewel het wellicht werkt voor licht vervuilde kleding, schiet het tekort op het gebied van energiebesparing.


Ondanks de korte duur van het programma, verbruikt de machine in die tijd veel energie, wat uiteindelijk resulteert in een hoger energieverbruik.


Dit resulteert niet in kostenbesparingen en is ook niet gunstig voor het milieu. Vergeet ook niet dat het beter is om je spijkerbroek niet te vaak te wassen.

Als je een druk schema hebt, lijkt het snelwasprogramma handig, maar het kan schade aan je kleding veroorzaken. Gelukkig bieden nieuwere wasmachines een handige functie waarmee je de starttijd van de was kunt plannen.

Bijvoorbeeld, stel de was zo in dat het klaar is zodra je thuiskomt van je werk. Plaats de kleding, wasmiddel en eventueel wasverzachter in de trommel, selecteer het programma en programmeer de starttijd. Dit zal je dagelijkse routine efficiënter maken.

Als je een ouder model wasmachine hebt, overweeg dan om te investeren in een nieuwer model. Nieuwere wasmachines zijn meestal efficiënter en verbruiken minder water en energie. Probeer als je energie wilt besparen met je huidige machine het voorwasprogramma over te slaan.

Voor minder vuile kleding is het beter om de temperatuur op 30 of 40 graden in te stellen. Maar onthoud dat dit niet effectief is voor kledingstukken met hardnekkige vlekken zoals rode wijn!

1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven