Problemen bij fotoshoot: Stiefmoeder weigert bonusdochter op foto met familie!

ps 1jpg

In een aanvankelijk rustige fotoshoot liep het uit op een familieconflict toen de nieuwe echtgenote weigerde om de dochter uit een eerdere relatie te betrekken bij een familiefoto.

De man was geschokt en verdrietig over haar beslissing en begon te twijfelen aan hun relatie, noemde haar acties “gemeen en pijnlijk”.

Tijdens de fotoshoot stelde de nieuwe stiefmoeder voor om foto’s te maken zonder de oudste dochter van de man, wat diepe indrukken achterliet.

De familie had gepland om verschillende combinaties van gezinsleden vast te leggen tijdens de fotosessie.

“We begonnen met foto’s van ons vijf, daarna van mijn vrouw en onze twee kinderen, enkele van mij met al mijn drie kinderen, en ook enkele van alleen onze twee kinderen en van de drie kinderen samen,” legde de man uit.

Alles ging goed totdat zijn vrouw voorstelde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ – zonder zijn oudste kind erbij.

In reactie op het voorstel voelde de man zich verbijsterd en ongemakkelijk bij het idee om zijn oudste kind uit te sluiten.

Vertellend over zijn standpunt zei hij: “Ik vond het niet eerlijk om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben.” Zijn weigering om akkoord te gaan met het plan van zijn vrouw zorgde voor wrijving; zij voelde zich gekwetst door zijn besluit.

Zijn uitleg luidde: “Mijn vrouw zegt dat ik haar echt pijn heb gedaan, maar ik wilde geen familiefoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind.”

Toen hij zijn dilemma deelde op een online forum, ontving hij veel steun van de lezers, waaronder een reactie van iemand uit een vergelijkbaar samengesteld gezin:

De reactie luidde: “Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten.”


Er werd een persoonlijk verhaal gedeeld over gevoelens van buitensluiting door een stiefmoeder die soortgelijke opmerkingen maakte tijdens een zwangerschap.


Dit voorbeeld illustreert de complexiteit van familiedynamiek in samengestelde gezinnen en benadrukt het belang van inclusiviteit en communicatie binnen de familie.


Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven