Glennis Grace zingt op jouw feest: Dit kost het voor een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Glennis Grace, wiens echte naam Glenda Batta is en is geboren op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd als een van de toonaangevende zangeressen in Nederland.

Zij staat bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid en heeft nummers gezongen in zowel het Nederlands als het Engels, waardoor zij grote bekendheid heeft verworven, niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon op jonge leeftijd; toen ze pas 11 jaar oud was, trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd geïntroduceerd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Haar talent maakte zoveel indruk op hem dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op

Op 16-jarige leeftijd schitterde Glennis in de Soundmixshow door Whitney Houston’s “One moment in time” te vertolken en als winnares uit de bus te komen.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 zette Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens ging ze een samenwerking aan met Evert Abbing voor haar Nederlandstalige album, een nieuwe uitdaging gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf toen Wendy van Dijk tijdens het programma “Life & Cooking” emotioneel werd door haar uitvoering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit markeerde een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland, wat het resultaat was van een wiering van vruchten.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Gewaardeerd als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland na het winnen van het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en haar vijfjarige studie aan het conservatorium.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht Glennis het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert, en verscheen ze in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Voor een optreden van een half uur moet men rekening houden met een starttarief van 8500 euro om Glennis op een evenement te boeken.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven