Oproep: Gezocht – Man (75) in rolstoel beroofd in Breda

oudje 1jpg

Op een rustige zaterdagmiddag in Breda werd een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer van een brute beroving.

Tijdens zijn rit langs de Langendijk werd de man benaderd door een jongeman met een vraag over de tijd bij het Dr. Struykenplein.

Na een kort gesprek gingen ze ieder hun eigen weg, althans zo leek het.

Plotseling voelde de oudere man echter twee handen stevig om zijn nek die zijn twee gouden kettingen grepen en wegrukten.

De jongeman, de dader, nam snel de benen en rende in de richting van de Jacob Catsingel.

De gebeurtenis vond plaats terwijl het slachtoffer onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag, wat hem erg geschrokken achterliet. De politie heeft gemeld dat de man striemen op zijn nek heeft als gevolg van de aanval.

Een persoon die betrokken wordt bij het incident, wordt beschreven als een jonge individu in de leeftijd van ongeveer 17 à 18 jaren, met een hoogte van ongeveer 1.80 meter. Het individu heeft een Noord-Afrikaans voorkomen, zwart haar en een gladgeschoren gelaat.

Tijdens het voorval droeg hij een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. Een oproep wordt gedaan door de lokale politie aan eenieder die mogelijkerwijs extra details heeft om deze te delen. Dit met als doel om de vermoedelijke overtreder spoedig te identificeren en justitie te laten zegevieren voor het slachtoffer.

Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven