Jessica wil een hogere stem en laat een operatie doen

WhatsApp Image 2024 06 10 at 111118 4jpg

De weg naar een geslachtsverandering is een complex proces dat hormonale therapie en meerdere chirurgische ingrepen vereist.

Dit proces kan vele jaren in beslag nemen en na alle operaties is het wenselijk dat de stem overeenkomt met het nieuwe uiterlijk, wat ook chirurgisch aangepakt kan worden.

Na haar transgender-transformatie, besteedde Jessica Alves meer dan £800.000 aan haar transitie, inclusief een stemveranderende operatie.

Nu ze eruit ziet als een vrouw, wilde Jessica geen mannelijke stem meer hebben. Om dit te bereiken, onderging ze een stemoperatie. “Ik wist niet dat ik transgender was. Ik wist wel dat ik anders was dan anderen.”

Nadat Jessica een week niet mocht praten.

Operatie vond plaats in het Kamol ziekenhuis in Bangkok en omvatte gezichts- en stemfeminiseringschirurgie.

Haar stem verschilt duidelijk na de operatie, klinkt echter nog niet helemaal natuurlijk. Om een natuurlijkere stem te krijgen, zal Jessica veel stemoefeningen moeten doen.

Vraag blijft of Jessica tevreden zal zijn met het resultaat of dat ze binnenkort weer onder het mes gaat.

1. Oordeel zelf of de ingreep een verschil heeft gemaakt…
2. Tegenwoordig is alles mogelijk….
3. Bekijk de video en oordeel zelf of het goed gelukt is….
4. Ze moet nog wel flink oefenen met haar stem….
5. Het moet toch niet gekker worden….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven