Joost Klein verdient veel geld: Dit grote bedrag kost een uur optreden!

joost 1 1jpg

De artiest heeft de krantenkoppen gehaald na zijn omstreden diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival. Wat zijn de kosten voor een uur durend optreden van de artiest?

Deze artiest was van plan Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn lied “Europapa” dit jaar.

Volgens deskundigen was hij een van de kanshebbers voor de overwinning. Dit werd duidelijk tijdens de tweede halve finale, toen hij zijn nummer voor het eerst live uitvoerde voor het grote publiek.

De zaal in het Zweedse Malmö was laaiend enthousiast en Klein wist zich zonder moeite te kwalificeren voor de finale. Maar helaas heeft hij dat moment nooit bereikt, aangezien hij de volgende dag gediskwalificeerd werd.

Ondanks de teleurstelling van de diskwalificatie, hebben de daaropvolgende gebeurtenissen gunstig uitgepakt voor de 26-jarige Fries.


Binnen één dag is zijn Instagram volgersaantal gestegen van 600.000 naar bijna 2 miljoen, terwijl zijn nummer “Europapa” een wereldwijde hit werd, wat heeft bijgedragen aan zijn succes.


Voorafgaand aan zijn deelname aan het Songfestival had Klein al een aanzienlijke, voornamelijk jonge doelgroep. Wat zijn de kosten voor een uur optreden voor deze opkomende zanger?

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Zijn gage voor een optreden van 45 minuten tot een uur is minstens €50.000 geworden na het succes van “Friesenjung” in Nederland en Duitsland, waardoor Joost Klein een van de duurste artiesten in Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit bedrag overtreft aanzienlijk de gages van andere artiesten, waaronder Marco Schuitmaker en Suzan & Freek.


Dat is inderdaad een opvallend hoog bedrag! Joost Klein heeft zeker niet te klagen over zijn inkomsten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven