Joost Klein geeft opvallende hint: boodschap voor het Eurovisiesongfestival!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Joost Klein trad zondagavond voor het eerst op na zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Op het podium van het Freshtival in Enschede bedankte hij het publiek “voor jullie liefde.”

Klein opende zijn show met een verkorte hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal,” riep hij aan het begin van zijn optreden.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens de show maakte Klein met geen woord melding van zijn diskwalificatie. “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon,” zei hij aan het einde van zijn optreden.

“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.” Klein gaf aan overweldigd te zijn door het enthousiasme van het publiek.

Hij nam even een moment van stilte terwijl het publiek juichte, klapte en floot. “Bedankt voor jullie liefde,” zei hij tegen zijn fans. “We hebben meer liefde nodig.”


In zijn sociale media-activiteiten tijdens zijn optreden stelde Klein niet teleur. Hij deelde op Instagram de boodschap “Love always wins” met een blauw hartje.


Er werd een korte remix van “Europapa” ten gehore gebracht, maar het hele nummer zong hij niet.


Ondanks dat hij nummers als “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek” liet horen, introduceerde Klein ook drie nieuwe nummers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Opmerkelijk was Klein’s kledingkeuze: een shirt van American Idol uit 2006, wat ongetwijfeld niet zomaar willekeurig was.

Na onderzoek van Telegraaf-journalist Max van den Broek, die gespecialiseerd is in het analyseren van hints uit “Wie is de Mol?”, is gebleken dat:

“Joost droeg een shirt van American Idol 2006. De winnaar van dat jaar, Taylor Hicks, had het jaar ervoor ook meegedaan maar niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel,” aldus Van den Broek.

“Zou dit betekenen dat Joost volgend jaar opnieuw zal deelnemen aan het Songfestival? Molloten, never stop molloting.”

Joost lijkt hiermee te suggereren dat hij mogelijk terug zal keren naar het Eurovisie Songfestival in 2025. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog onzeker. Als het doorgaat, zal het in ieder geval een opvallende zet zijn.

Bij de tent waar Klein optrad, was het voor zijn show al erg druk doordat beveiligers het gebied rondom het podium hadden afgezet, vertelt onze verslaggever ter plaatse.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ondanks dat er ruimte was voor ongeveer achtduizend mensen bij het podium, trok het festival in totaal zo’n 30.000 bezoekers.

Om de mensenmassa te controleren, werden hekken geplaatst naast de tent en gesloten om 21.00 uur, terwijl de organisatie ook drones in de lucht gebruikte om de drukte te monitoren.

1. Zal dit betekenen wat velen denken?
2. Toch wel opvallend! Dit lijkt inderdaad een hint te zijn.
3. Dit zou natuurlijk zo maar eens een feit kunnen gaan worden.
4. Wellicht gaat dit toch de werkelijkheid worden straks.
5. Ik denk dat heel veel mensen dit willen weten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven