Oma wil 10 euro per uur voor het oppassen: ‘Ik ben geen kinderopvang’

oppa 1jpg

Soms hebben ouders hulp nodig bij de verzorging van hun kinderen, aangezien ze niet altijd thuis kunnen blijven.

Vaak schakelen ouders familie, vrienden of professionele oppassers in voor hulp. Henny (69) deelde haar verhaal op Reddit in november 2020 en zocht advies over een situatie met haar dochter.

Haar 29-jarige dochter had een 1-jarige zoon en stond op het punt om weer fulltime te gaan werken.

Hoewel de schoonouders enkele dagen per week konden oppassen, vroeg de dochter aan Henny om de resterende dagen te helpen.

Henny was bereid om op haar kleinzoon te passen, maar vroeg wel € 10 per uur. Haar dochter vond dit echter te veel en bood € 8 per uur aan.

Henny was niet blij met dit aanbod en benadrukte dat ze betaald wilde worden voor haar tijd en moeite, vooral omdat ze haar eigen werk zou moeten verminderen.

Henny beschreef in een post dat haar dochter lange dagen werkt en ondersteuning nodig had voor een aantal van die dagen.

Henny bood aan om € 10 per uur te betalen wat niet acceptabel was voor haar dochter die € 19 per uur verdient. Zij bood vervolgens € 8 per uur aan.

De situatie leidde tot frustratie bij Henny die uitlegde dat ze niet de mogelijkheid had om op haar kleinkind te passen en tegelijkertijd te werken, en daarom een vergoeding vroeg voor haar tijd.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

De reacties van de Reddit-gemeenschap op het verhaal van Henny waren overwegend kritisch, waarbij velen haar eisen onredelijk vonden.

Er werd door een lezer geuit dat Henny ervan werd beschuldigd te proberen haar dochter uit te buiten door twee derde van haar salaris te vragen.

Velen deelden deze mening en waren van mening dat Henny gewoon had moeten aangeven dat ze niet beschikbaar was om op te passen.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

Een andere lezer vermoedde dat Henny aanvankelijk om een hoger bedrag had gevraagd en dit later had aangepast om geloofwaardiger over te komen.

Volgens de betreffende lezer was het overduidelijk dat de zorg van Henny voor haar dochter te wensen overliet, gezien haar handelswijze.

1. Haar dochter kan maar 8 euro betalen. toch eist ze 10 euro!
2. Deze oma geeft aan dat ze geld wil voor haar tijd en inspanning.
3. Deze oma vindt een lager bedrag per uur onacceptabel!
4. De oma eist twee derde van het uurloon van haar dochter.
5. Velen vinden dat de oma haar dochter probeert uit te buiten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven