Loiza Lamers en Johan Derksen praten met elkaar over hun meningsverschillen.

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

Er vond gisteravond een interessant gesprek plaats tussen Loiza Lamers en Johan Derksen tijdens Vandaag Inside.

In zijn bekende stijl stelde Derksen onlangs de vraag of Nikkie de Jager een ‘man of vrouw’ is, om zichzelf vervolgens te corrigeren door ‘zij’ te zeggen.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Lamers merkte op dat zowel René van der Gijp als Johan erg attent zijn als mensen: “Dat vind ik dan zo jammer.”

“Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisteravond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”

Johan stamelde: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers reageerde scherp: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”

“Johan reageerde: ‘Het lukt me gewoon niet meer om alles bij te houden. Er is ook dat meisje of die jongen of…'” Lamers onderbrak hem: “‘Nee, we zeggen meisje, vooral als ik erbij ben.'”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

De conversatie ging over naar Raven van Dorst, die zich noch als man noch als vrouw identificeert. “‘Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen,'” zei Johan.

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Op een strenge toon reageerde Lamers: “‘Ja, maar als ik niet weet wat ik moet zeggen, dan zoek ik informatie op of ik besluit: ik ga me er niet mee bemoeien.'”

Johan erkende: “‘Ja, maar eerlijk gezegd, in jullie werkveld ben ik ook niet zo geïnteresseerd om me daar verder in te verdiepen.'”


De uitspraak van Johan, waarbij hij zei: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.”, toonde zijn zachtere kant. Lamers’ reactie was positief: “Nou, dat vind ik waanzinnig. Dankjewel. Dat vind ik fijn om te horen.”


De afsluiting van het gesprek kwam van haar kant: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”


Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven