Louis van Gaal praat eerlijk over moeilijke tijden: ‘Ik weet veel over de dood’

WhatsApp Image 2024 06 29 at 142149jpg

Al bijna vier jaar geleden deelde Louis van Gaal het nieuws dat er bij hem een agressieve vorm van prostaatkanker was vastgesteld.

Op de Spaanse sportwebsite AS vertelt de voormalige coach van onder andere het Nederlands elftal over zijn uitdagende strijd tegen deze ernstige ziekte. Van Gaal maakt moeilijke momenten door:

“Ik ben nu iets meer dan drie jaar bezig met de ziekte, met bestraling, hormooninjecties, operaties, katheters en urinezakken.” Desondanks merkt hij op dat hij er ongelofelijk goed mee om kan gaan.

Van Gaal, bekend vanwege zijn vastberadenheid, legt een verband tussen zijn benadering van kanker en zijn aanpak als coach:

Met kanker ga je op dezelfde manier om als met coachen: je hebt een doel voor ogen. Voor mij was het zinvol om beide uitdagingen aan te gaan.


In reactie op een diagnose waar veel mensen hun perspectief door veranderen, blijft Van Gaal vasthouden aan zijn vastberadenheid.


“In een gezin met acht broers, ben ik de jongste; mijn vader stierf op 53-jarige leeftijd toen ik 11 was,” deelt Van Gaal.


“Mijn vrouw stierf op 39-jarige leeftijd, en al mijn broers zijn jong overleden. Ik ben bekend met verlies,” zegt Van Gaal. Desondanks is hij nog niet gereed om afscheid te nemen.


Onlangs kocht hij een nieuw penthouse in Noordwijk voor 3,2 miljoen euro, waar hij hoopt van zijn pensioen te genieten, wat aangeeft dat hij nog steeds toekomstplannen maakt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven