Pak jij in de meivakantie het vliegtuig? Hier moet je rekening mee houden op Schiphol!

schippjpg

In de komende meivakantie wordt er op Schiphol veel drukte verwacht, vooral tijdens de drukste uren.

Tijdens de paspoortcontroles bij aankomst door de Koninklijke Marechaussee kunnen reizigers vooral vertraging verwachten.

Met de vakantie die volgende week begint op donderdag, vrijdag en zondag, voorspelt de luchthaven een toename van 9,5 procent in drukte ten opzichte van vorig jaar, met ongeveer 80.000 reizigers per dag.

Een beveiligingsmedewerker van Schiphol wijst op: “Het vertrek kan druk zijn, maar is beheersbaar. De grootste vertragingen worden echter bij de aankomsten verwacht.”

De Marechaussee Vereniging benadrukt deze voorspelling: “Lange rijen zijn onvermijdelijk.”

Na de chaos van 2022 dient deze vakantieperiode als een belangrijke test.

Volgens een woordvoerder van de Marechaussee Vereniging zorgen het tekort aan personeel en de toename van vakantiegangers voor aanzienlijke uitdagingen.

Om de wachttijden te verkorten, heeft Schiphol adviezen opgesteld, zoals het dragen van comfortabele schoenen en lichte kleding, en het beperken van handbagage.

De afgelopen jaren zorgde een personeelstekort vaak voor lange wachtrijen, die soms zelfs tot in de winkelgebieden achter de douane reikten.

Maarten Stienen, operationeel directeur bij KLM, benadrukt tijdens een interne webcast het belang van deze periode ter voorbereiding op de zomervakantie:

“We verwachten extreme drukte op piekmomenten. We raden passagiers aan om zoveel mogelijk vooraf en thuis te regelen, om tijd te besparen op de luchthaven,” voegt een KLM-woordvoerder toe.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven