Weermensen hebben slecht nieuws: Het weer gaat veranderen!

wee 1jpg

Indien je de afgelopen dagen genoten hebt van de zomerse warmte, staat een ander weertype voor de deur.

De komende dagen zullen meer bewolkt en regenachtig zijn. Juli start vochtig, waarbij zon en wolken elkaar afwisselen op zondag.

Bereid je voor op enkele buien, voornamelijk in het oosten en noorden van Nederland. Het zuidwesten kan later op de dag ook regen verwachten.

De wind zal toenemen, vooral aan de kust, met stevige windstoten die het weer wat onstuimiger maken dan voorheen.

De temperaturen zullen bescheiden blijven met maxima rond de 18 graden, wat naar verwachting de hele week zo zal blijven. Zo zal het geen zomers begin van juli zijn zoals we recent hebben meegemaakt.

Naast de lagere temperaturen en frequente buien die het land zullen doorkruisen, zal ook de windkracht versterken, vooral langs de kust en in het noordwesten van het land, wat de weersomstandigheden wat uitdagender kan maken.


In de aanloop naar het weekend is er positief weer op komst. De zon zal weer meer aanwezig zijn.


De temperaturen zullen naar verwachting stijgen tot ongeveer 20 graden, wat een prettige afsluiting van de week belooft te zijn.


Ondanks dat de eerste dagen van juli enkele regenachtige en koelere momenten met zich meebrengen, is er nog steeds reden voor hoop op zonnige dagen.


Houd je paraplu en regenjas bij de hand voor de komende dagen, maar kijk uit naar een zonniger weekend voor buitenactiviteiten.


1. Gaat een minder fraaie start van juli worden.
2. Een patroon dat naar verwachting de hele week aanhoudt…
3. Een natte start van juli helaas…
4. Het is voorbij met genieten van de warme zon….
5. Dat gaat even een omschakeling worden.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven