Jegor deelt verontrustend nieuws: ‘soms makkelijker gezegd dan gedaan’

WhatsApp Image 2024 07 08 at 134322 2jpg

Er is zorgwekkend nieuws naar buiten gekomen van Jegor, die we kennen van zijn deelname aan het programma Over Mijn Lijk vorig seizoen. Hij heeft onthuld dat de tumor in zijn hersenen is gegroeid, zoals blijkt uit de resultaten van zijn recente MRI-scan.

Vanaf 2015 kreeg Jegor last van hoofdpijn en diverse vage klachten. Na lang aandringen bij zijn huisarts werd hij doorverwezen naar een neuroloog, waar bleek uit een MRI-scan dat hij een kwaadaardige hersentumor had.

Ondanks een operatie om de tumor te verwijderen, bleef het risico op terugkeer groot. Tijdens die periode kreeg Jegor te horen dat zijn levensverwachting zeven jaar was.

Na negen jaar leeft Jegor nog steeds en beschouwt hij deze extra tijd als zijn ‘reservetijd’. Ondanks de onzekerheden in de toekomst, hebben hij en zijn vriendin Daisy besloten om een gezin te stichten, met de geboorte van hun zoon Lev eind vorig jaar als resultaat.

Jegor moet regelmatig MRI-scans laten maken en vorige week was het weer tijd. Via een emotioneel

Op zijn Instagram deelde hij de uitkomst van de scan.

Volgens Jegor, “Laten we beginnen met dat de tumor in ieder geval niet explosief gegroeid is. Gelukkig. Maar de tumor is wel gegroeid. Hij groeit met dezelfde groeisnelheid als vorig jaar.”

Met een snelheid van twee millimeter per jaar groeit de tumor. Ondanks de gelijkmatige groei, maakt elke millimeter Jegor en zijn gezin bezorgd.

De tumor is momenteel te klein voor een operatie en de groei aan verschillende kanten maakt de situatie complex.

Jegor legt uit: “De ene kant is makkelijker te opereren dan de andere. Daarnaast is de vraag eigenlijk ook of opereren uiteindelijk de beste optie is, of dat het door middel van chemo behandeld moet worden.”

Jegor probeert ondanks de onzekerheden positief te blijven en zich te focussen op zijn gezin. Hij zegt: “‘Leef je leven en geniet,’ zoals Duffau dat zo mooi zegt.”

“Dat is natuurlijk fijn, maar heel eerlijk: soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ach, we gaan gewoon door. We hebben een kleine zoon die al onze aandacht en liefde nodig heeft. Niet die kanker…”

1. Jegor heeft helaas slecht nieuws ontvangen.
2. Jegor deelt spijtig genoeg slecht nieuws…
3. Het is vreselijk om zo’n mooi en jong gezin zo te zien…
4. Het slechte nieuws wordt gedeeld op zijn sociale media…
5. We wensen Jegor en zijn vrouw veel kracht toe.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven