Oproep tot discussie rond diskwalificatie van Joost Klein: Nederland had geen invloed!

joosjpg

Na de diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival van afgelopen weekend is er veel ophef ontstaan.

De NPO, samen met AVROTROS, heeft bezwaar gemaakt tegen de beslissing, maar de European Broadcasting Union (EBU) handhaaft haar standpunt.

Het reglement van de EBU bevestigt dat een diskwalificatie definitief is en niet kan worden teruggedraaid.

Hoewel het reglement niet openbaar is, heeft RTL Boulevard enkele documenten hierover verkregen. AVROTROS heeft laten weten bezwaar te hebben tegen deze specifieke regel.

Volgens het reglement is een diskwalificatie een definitieve beslissing zodra deze is genomen. Hoewel de beslissing niet kan worden teruggedraaid, is het wel mogelijk voor landen om hierover in gesprek te gaan.


Er is echter een bepaling in het reglement die het indienen van bezwaar na diskwalificatie verbiedt. AVROTROS heeft hiertegen geprotesteerd.


Martin Österdahl, het hoofd van het songfestival, heeft de bevoegdheid om autonoom te beslissen over de diskwalificatie van een land.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Of dit specifiek geval van Joost Klein door hem beoordeeld is, blijft onduidelijk, maar het behoort tot de mogelijkheden.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens Aftonbladet waren niet alleen Österdahl, maar ook vertegenwoordigers van vijftien verschillende omroepen betrokken bij het besluit over de diskwalificatie van Joost Klein.


Dit is de reden waarom bezwaar maken niet mogelijk was!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven