Vanaf 6 juli gaan de parkeerkosten bij dit bekende pretpark omhoog: ‘Belachelijk’

parkeer 1jpg

Dagjes uit naar pretparken worden steeds duurder. Toverland heeft onlangs besloten om de kosten voor parkeren te verhogen, wat bij velen voor verwarring zorgt.

“Het is belachelijk,” wordt er gezegd. Ondanks de vele pretparken in Nederland waar zowel jong als oud vermaak vinden, worden gezinnen steeds vaker afgeschrikt door de toenemende kosten.

Naast de kosten voor brandstof, moeten bezoekers ook betalen voor parkeren, wat een belangrijke inkomstenbron vormt voor pretparken.

Als voorbeeld, de Efteling vraagt 12,50 euro per auto per dag, met ruimte voor 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Dat levert de Efteling maandelijks aanzienlijke inkomsten op bij maximale bezetting.

Naast entreegelden komen er nog kosten bij voor eten, drinken en souvenirs, wat aantoont dat parkeerkosten een belangrijke bron van inkomsten zijn voor pretparken.


Met ingang van 6 juli verhoogt Toverland haar parkeertarief van 10 euro naar 12 euro voor een hele dag.


Dit besluit valt niet in goede aarde bij de bezoekers, vooral gezien de al bestaande entreetickets van 39,50 euro per volwassene.


Ondanks de verhoging blijft De Efteling met 12,50 euro per dag de duurste in parkeerkosten.


Diverse andere parken, zoals Duinrell en Artis, hanteren zelfs hogere tarieven van respectievelijk 15 euro en 16 euro per dag voor parkeren.


Het wordt steeds duidelijker dat een bezoek aan pretparken steeds kostbaarder wordt, waarbij de parkeerkosten een aanzienlijk deel van de totale uitgaven voor een dagje uit vormen.


1. Met ingang van 6 juli wordt het tarief met twee euro verhoogd.
2. Dit nieuws wordt niet positief ontvangen door veel bezoekers.
3. Het park heeft besloten om de prijs met 2 euro te verhogen.
4. Het parkeertarief stijgt met twee euro.
5. De kosten voor een dagje uit worden steeds hoger!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven