Prinses Amalia haar onkostenvergoeding voor 2025 is bekend

amaliajpg

Na aanvankelijk afstand te hebben genomen van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, lijkt Prinses Amalia nu van gedachten te zijn veranderd en heeft zij aangegeven dat zij dit bedrag vanaf 2025 alsnog wil ontvangen.

Op haar 18e verjaardag schreef Prinses Amalia een brief aan premier Mark Rutte, waarin ze verklaarde dat ze het ongemakkelijk vond om de vergoeding te accepteren zonder een significante tegenprestatie te leveren, vooral gezien de uitdagende omstandigheden waarin veel andere studenten verkeren.

Mogelijk hebben haar verblijf in Spanje en de omgang met rijke vrienden invloed gehad op haar beslissing.

Het lijkt erop dat Kroonprinses Amalia deze vergoeding nu wil gebruiken om haar financiële onafhankelijkheid te onderstrepen.

De vergoeding wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien hiervoor een apart budget beschikbaar is.

Haar studie- en accommodatiekosten worden door haar ouders betaald. De vergoeding lijkt bedoeld te zijn voor zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.

De publieke steun voor de keuze van de toekomstige koningin is beperkt. Op sociale media uiten velen hun ongenoegen over de verdeling van geld tussen de elite en de minder bedeelden.

Sommigen pleiten ervoor om het geld te besteden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minder bedeelden.

In een uitzending van Vandaag Inside uitte Johan Derksen zijn kritiek op de keuze van Amalia.

Volgens hem had Amalia in het verleden al afstand gedaan van de vergoeding, maar nu lijkt ze haar besluit om een andere levensstijl te kunnen bekostigen te heroverwegen.

Wellicht is dit het doeleinde waar ze de vergoeding voor zal gebruiken:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven