S10 praat openhartig over meedoen aan Songfestival: ‘Een plek waar van alles gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Zowel onbekend Nederland als bekend Nederland heeft aandacht besteed aan het Songfestival, een editie die een blijvende indruk heeft achtergelaten.

Zangeres S10 heeft ook toegegeven dat ze het zwaar heeft gehad tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022, net als Joost Klein.

Tijdens een opname kreeg Stien de vraag of ze het Songfestival had gevolgd en wat ze dacht van de diskwalificatie van Joost Klein.

‘Ik vond het heel raar’ deelde de zangeres met de camera, en gaf aan moeite te hebben met commentaar omdat ze niet op de hoogte was van alle feiten.


Stien merkt op dat de druk voor de deelnemers aan het songfestival heel hoog ligt, iets dat zij zelf ook heeft meegemaakt tijdens haar eigen deelname.


‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’, aldus Stien. Ze benadrukt dat er veel van je wordt gevraagd, maar gelukkig had zij geluk met de steun van de mensen om haar heen.


Stien benadrukt het belang en de noodzaak voor deelnemers om een sterk ondersteuningsnetwerk om zich heen te hebben.


Ze benoemt dat er vele regels zijn binnen het muziekspektakel, regels waar de deelnemers niet altijd tevreden mee zijn.


Een voorbeeld is dat zij vaak werd gefilmd terwijl ze daar geen behoefte aan had. Dit hele proces is te volgen in de EO-documentaire over S10 getiteld ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’, die vanaf 22 mei te zien is op NPO Start.


De hele situatie rondom Joost klinkt haar niet vreemd in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven