Nog even wachten: Sinterklaas komt dit jaar naar onze stad!

sint 1jpg

Met het midden van mei in zicht en ondanks de regenbuien, mogen we blij zijn met de aangename temperaturen.

De zomer komt eraan en velen van ons kijken uit naar de vakantie, of het nu in eigen land is of daarbuiten.

December, de feestmaand, zal snel aanbreken en Sinterklaas zal ook dit jaar ons land bezoeken.

Volgens omroep NTR zal de jaarlijkse landelijke Sinterklaasintocht dit jaar plaatsvinden in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden.

Sinterklaas zal op zaterdag 16 november voor het eerst arriveren in Vianen, een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Omroep NTR zal live verslag doen van de intocht op NPO 3 vanaf 12:00 uur. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november en is dagelijks te zien om 18:00 uur.

Burgemeester Sjors Fröhlich

Fröhlich, de burgemeester van Vijfheerenlanden, is blij met het nieuws en geeft aan: We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We vieren dit jaar ook ons vijfjarig bestaan,

De burgemeester Fröhlich noemt het “een eer” dat Sinterklaas zijn verjaardag dit jaar in Vijfheerenlanden wil vieren met heel veel mensen.

“We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”

De vorige intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.

Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven