Groot aantal producten teruggeroepen in Japan vanwege vreemde ontdekking in witbrood.

bakkerij 1jpg

Een vooraanstaande broodfabrikant in Japan, de Pasco Shikishima Corporation, heeft aangekondigd dat ongeveer 104.000 zakken gesneden witbrood worden teruggeroepen.

Deze actie is het gevolg van de vondst van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, volgens een rapport van BBC News.

Het brood van Pasco is een favoriet in vele Japanse gezinnen en behoort tot de meest verkochte merken in het land.

Het bedrijf heeft niet uitgeweid over de oorzaak van deze besmetting, maar heeft wel toegezegd om de kwaliteitsinspecties aanzienlijk te verbeteren ter voorkoming van herhaling.

“We spannen ons maximaal in om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit nooit meer zal gebeuren,” verklaarde Pasco.


Geen meldingen tot nu toe van ziektegevallen door het geconsumeerde brood, hopelijk blijft dat zo.


Het betreffende brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onduidelijk of de terugroepactie ook deze gebieden zal beïnvloeden.


Deze terugroepactie is ongebruikelijk in een land waar voedselveiligheid meestal van hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.


De recente incidenten, waaronder honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen echter op een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven