Vreemde video: Zo stelen dieven pakketjes bij Post NL op een slimme manier!

pakketjpg

In het tijdperk van online winkelen en de toenemende druk op postdiensten zoals PostNL, is er een alarmerende toename van pakketdiefstallen.

PostNL bezorger trapt hondje d0od: ‘Ik voelde haar hartje wegzakken’

Darshan Boerma, een content creator met meer dan 13.000 abonnees op YouTube, heeft deze kwestie onder de loep genomen. In zijn recente project heeft hij onderzocht hoe gemakkelijk het is om pakketjes te stelen bij PostNL.

Met een officieel ogende PostNL-outfit die hij via een website heeft verkregen, slaagde Boerma erin om onopgemerkt pakketjes mee te nemen, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben.

PostNL bezorger trapt hondje d0od: ‘Ik voelde haar hartje wegzakken’

Zalando leed bijvoorbeeld in 2015 een verlies van 18,5 miljoen euro door vermiste pakketten. PostNL benadrukt dat ze alleen kunnen helpen als de zending verzekerd is, anders blijft de gedupeerde vaak zonder compensatie.

Naast het stelen van pakketjes met behulp van bedrijfskleding, vormt identiteitsfraude een groot probleem, mede mogelijk gemaakt door achteraf betalen. Darshan biedt in zijn nieuwste video een diepgaande blik op deze zorgwekkende trend in pakketfraude.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven