Politie waarschuwt: Valse agenten bellen aan!

polljpg

Er zijn recentelijk meldingen bij de politie binnengekomen over oplichters die zich voordoen als agenten en proberen bankpassen, contant geld en sieraden buit te maken.


De nepagenten zijn slim te werk gegaan door slachtoffers eerst op te bellen en te claimen dat hun adres in een adresboekje van een recente inbraak is gevonden.


Ze dreigen vervolgens tijdens het telefoongesprek dat het huis van het slachtoffer mogelijk het volgende doelwit kan zijn.


De criminelen stellen voor om kostbaarheden in bewaring te nemen om een mogelijke inbraak te voorkomen. Wanneer het slachtoffer hiermee akkoord gaat, verschijnt er aan de deur iemand die zich voordoet als rechercheur.


“Sybren van der Velden Walda, projectleider Senioren & Veiligheid bij de politie, wijst erop dat slachtoffers vaak snel een onregelmatigheid opmerken.”


Echter, de criminelen oefenen druk uit op hen om snel te reageren, waardoor sommigen toch in de val lopen.


Deze fraudeurs zijn erg slim; soms weten ze zelfs de namen van de kinderen van hun slachtoffers of maken ze melding van de wijkagent, waardoor het vertrouwen wordt versterkt.


De politie verzoekt iedereen altijd aangifte te doen bij dergelijke voorvallen en het telefoonnummer van de nepagent te noteren. Hoe meer gegevens de politie ontvangt, hoe sneller zij deze werkwijzen kunnen stoppen.


1. De politie legt uit hoe deze nepagenten te werk gaan:
2. De politie legt uit hoe deze oplichters te werk gaan:
3. Mocht je dit gebeuren, trek dan gelijk aan de alarmbel!
4. De nepagenten doen vervolgens dit voorstel:
5. Via deze stappen gaan de nepagenten te werk:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven