Waarom je handdoeken en theedoeken apart moet wassen volgens experts!

hdo 1jpg

Mogelijk lijkt het handig om je handdoeken en theedoeken samen te wassen, maar het advies van experts is anders.

We leggen uit waarom apart wassen beter is. Aanbevolen door een schoonmaakprofessional en geciteerd door Better Homes and Gardens, is het advies om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die in de keuken worden gebruikt, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Dit advies kan ongebruikelijk lijken en velen zullen alles tegelijk in de wasmachine stoppen, maar het heeft een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen vergroot.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?’ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.


In het geval dat je wast met water dat te koud is en een tekort aan wasmiddel, kan dit tot gevolg hebben dat de was niet zo schoon wordt als het lijkt.


Daarom is het slim om handdoeken en theedoeken gescheiden te wassen. Handdoeken kunnen het beste op negentig graden worden gewassen, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aanbevolen.


Verder is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen te wassen voor optimale hygiëne.


1. Er zijn maar weinig mensen die dit dus weten!
2. De kans is groot dat we het allemaal verkeerd doen!
3. Ik heb dit dus nooit geweten! Tijd voor verandering…
4. Dit risico zit er aan vast als je het tegelijk gaat wassen.
5. Om heel eerlijk te zijn doe ik het dus al vanaf het begin fout!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven