Yvonne Coldewijer geeft toe: ‘Ik maakte een paar fouten’

WhatsApp Image 2024 06 11 at 125428 1jpg

De voormalige juicekoningin Yvonne Coldeweijer heeft haar focus verlegd naar andere zakelijke ondernemingen.

Ondanks een omzet van een miljoen euro met haar kledingwebshop, rapporteert ze dat er geen winst werd behaald. “Ik beging een aantal fouten,” geeft ze toe.

In een video op haar YouTube-kanaal Life of Yvonne, dat voorheen bekend stond als een juicekanaal, deelt Yvonne haar ervaring van het verlies van een miljoen euro binnen een jaar.

“Ik ben natuurlijk een webshop begonnen en anderhalf jaar geleden opende ik ook een fysieke winkel. In een tijd waarin steeds meer zaken online plaatsvinden, dacht ik: waarom niet?”

“Het is mijn droom om ooit een eigen boetiek te hebben,” legt ze uit. In het begin deed Yvonne al het werk voor haar webshop alleen, maar al snel besefte ze dat ze hulp nodig had.


Met de gedachte: “Dan begon ik al snel met het formeren van een team van medewerkers,” vertelt Yvonne verder. “Ik voelde dat dit een logische stap was, omdat het soms gewoon niet mogelijk is om in je eentje verder te groeien.”


Ondertussen heeft Yvonne naar eigen zeggen wat meer ervaring opgedaan en wil ze daarop terugkomen. Aanvankelijk nam ze twee werknemers in dienst, maar toen ze een fysieke winkel opende in Amsterdam moest er meer personeel bij komen.


“Er moesten mensen zijn voor het inpakken van pakketjes, voor het bedienen van klanten in de winkel. Het was noodzakelijk om zeven personen in dienst te hebben, inclusief enkele ZZP’ers,” verklaart Yvonne.


Tijdens die periode was Yvonne in verwachting. “En zoals je weet had ik nog een andere belangrijke functie, namelijk als Queen of Juice. Hierdoor kon ik niet constant aanwezig zijn,” voegt ze eraan toe.


Bovendien waren Yvonne’s personeelsleden voornamelijk bezig met online taken. “Dus ze waren bezig met het creëren van content, het versturen van pakketten, het verwerken van inkooporders en het organiseren van het gehele magazijn…”

Volgens Coldeweijer, “was het op een gegeven moment voornamelijk een magazijn. Iedereen deed het goed, maar het leverde geen extra omzet op.”

Coldeweijer voegde eraan toe dat, “de echte verkoopgerichte content kwam van mij, mijn Instagram-posts. Ondanks alle leuke extra content, heeft men mij nodig.”

Coldeweijer had door de week weinig klanten in de winkel, alleen op zaterdag was het druk.

Yvonne vermeldt dat, “de kosten van de winkel niet werden terugverdiend. Als ik 50.000 euro winst heb behaald, wordt dat snel tenietgedaan.”

1. Deze fouten brengen haar geen tweede keer in dezelfde situatie.
2. Het is moedig dat ze ervoor kiest om dit te delen.
3. Dat zijn wel hele dure vergissingen.
4. Yvonne doet een opmerkelijke onthulling!
5. Ze zal hier vast van geschrokken zijn geweest…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven