Meisje gefrustreerd met 920 euro zakgeld per maand: “Leven als een boer”

WhatsApp Image 2024 07 07 at 073424jpeg

Nicolette Gray, een 15-jarige tiener uit Californië, deed op 20 september 2019 van zich spreken door openlijk te praten over haar gevoel nadat haar moeder, Nina Gray, drastisch haar zakgeld had verminderd.


Voorheen ontving Nicolette maandelijks $5.000 aan zakgeld, maar haar moeder besloot dit te verlagen naar $1.000 vanwege zorgen over Nicolette’s neiging om grote creditcardschulden op te bouwen.


Op het populaire televisieprogramma “Dr. Phil” kwam het emotionele dieptepunt toen Nicolette met tranen sprak over haar gevoelens van verlies en onbegrip over de verandering in haar levensstijl.


Ze vergeleek haar nieuwe financiële situatie met ‘leven als een boerin’, wat een groot contrast was met de luxueuze levensstijl vol designer handtassen en mode-accessoires waar ze eerder van genoot.

Een verlaging van het zakgeld door Nina Gray was bedoeld om haar dochter financiële verantwoordelijkheid bij te brengen, zo legde ze uit.

Om het uitgavenpatroon van Nicolette te monitoren, nodigde Nina zelfs familievriend Joel uit om te helpen.

Tijdens hun verschijning op “Dr. Phil” bespraken Nina en Nicolette de complexiteit van hun moeder-dochterrelatie.

Nina betuigde spijt over hoe ze haar dochter had verwend en toegegeven aan haar materiële verlangens.

Dr. Phil benadrukte dat een sterke emotionele band tussen ouder en kind essentieel is voor het bevorderen van gezonde waarden en financiële discipline, waarbij hij de bredere implicaties van overmatige verwendheid bij jongeren besprak.

Het verhaal van Nicolette Gray en haar drastisch verminderde zakgeld illustreert niet alleen de uitdagingen van het opvoeden van kinderen in een cultuur van overvloed, maar benadrukt ook de cruciale rol van ouders bij het bijbrengen van financiële verantwoordelijkheid en het opbouwen van een gezonde relatie met geld op jonge leeftijd.

1. Haar zakgeld ging van 4500 euro naar 920 euro per maand.
2. De tiener is van slag dat het zo extreem weinig is.
3. De tiener is boos op haar moeder vanwege het lage bedrag.
4. Van leven in luxe naar armoede volgens de tiener
5. Met dit bedrag kan ze weinig aanschaffen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven