Ben jij een zijslaper? Dan kan dit een grote impact hebben op jouw gezondheid!

spojpg

Onderzoek toont aan dat de slaaphouding van zijslapers significant van invloed kan zijn op hun gezondheid.

Als je gewend bent om aan je rechterzijde te slapen, kan dit zowel op korte als op lange termijn aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Daarom is het sterk aan te raden om je linkerzij te verkiezen als slaaphouding. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van deze positie:

Als je op je linkerzij slaapt, wordt de bloedsomloop in je lichaam gestimuleerd doordat de aorta vanaf het hart naar links buigt om naar de buik te gaan.

In tegenstelling tot het liggen op je rechterzij, waarbij het bloed omhoog moet worden gepompt, vereist het in deze positie minder inspanning om naar beneden te circuleren.

Indien je net voor het slapengaan hebt gegeten, is het gunstig om op je linkerzij te liggen vanwege de positieve invloed op de spijsvertering door de natuurlijke positie van de maag.

De afscheiding van enzymen uit de alvleesklier wordt gestimuleerd, wat leidt tot een betere vertering van voedsel en het voorkomen van maagkrampen.

De lichaamshouding waarin de maag zich bevindt, heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar kan ook brandend maagzuur verminderen doordat de maag beter in staat is de zuurterugvloeiing te reguleren.

Omdat de milt zich links in het lichaam bevindt, wordt het bloed efficiënter gefilterd en werkt het lymfesysteem optimaal wanneer je op je linkerzij ligt, waarbij vocht gemakkelijk naar de milt wordt afgevoerd.

Met al deze voordelen is het zeker de moeite waard om eens de linkerzij te proberen! Let er wel op dat zijslapers een neksteunkussen gebruiken om nekklachten te voorkomen die kunnen ontstaan bij het gebruik van een hoofdkussen zonder neksteun.

Ben je gewend om op je rechterzij te slapen? Veranderen kan lastig zijn. Probeer het eens met een kussen in je rug om te voorkomen dat je in je slaap terugrolt naar rechts.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven